Griepvaccinaties 2020

Dit jaar worden de griepprikken gegeven op de volgende data:

Griepprik

Vrijdag 6-11-20           13.00u-16.00u

Vrijdag 13-11-20         13.00u-16.00u

Dinsdag 17-11-20         18.00u-21.00u

Indien u in aanmerking komt voor een griepprik én de pneumokokkenvaccinatie dan wordt u verwacht op:

Pneumokokkenprik én griepprik

Dinsdag           10-11-20         18.00-20.30u

U krijgt uiterlijk op 25 oktober 2020 een uitnodigingsbrief per post toegestuurd. Daarop staat op wanneer u welkom bent op de praktijk en waar u rekening mee moet houden. U kunt alléén een griepprik komen halen met de uitnodigingsbrief.

Krijg ik dit jaar een griepprik? 

Op https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen vind u extra informatie over de griepprik. Hier wordt ook uitgelegd wie er in aanmerking komen voor de griepprik. Bent u 60 jaar of ouder, dan ontvangt u sowieso een uitnodiging. 

Maar ook als  u een hart- of vaatziekte heeft die niet meer overgaat, als u een longziekte heeft, bijvoorbeeld astma of COPD, als u diabetes (suikerziekte) heeft, als u een nierziekte heeft, als u weinig weerstand heeft (door een ziekte, een medische behandeling zoals chemotherapie, of medicijnen die de weerstand verlagen).

Krijg ik dit jaar een pneumokokkenprik?

Op https://www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken vind u extra informatie over de pneumokokkenprik. U krijgt een uitnodiging voor de pneumokokkenprik als u dit jaar 73, 74, 75, 76, 77, 78 en/of 79 jaar oud wordt.

Hoe zit het als ik een griepvaccinatie wil op eigen verzoek?

Mocht u op 25 oktober geen uitnodiging hebben ontvangen, dan betekent dat u niet in aanmerking komt voor een griepprik volgens de huidige richtlijnen of in het verleden hebt aangegeven geen griepprik te willen.

Het is mogelijk om een griepprik op verzoek aan te vragen. Dat kan via het sturen van een e-consult aan de arts of door het te vragen aan de assistente.

Er wordt een recept gemaakt, dat zal moeten worden betaald bij de apotheek.

Ook het consult bij de assistent voor het zetten van de prik moet u zelf betalen.

In verband met de coronapandemie worden de griepvaccins zoveel mogelijk gegeven aan personen waarvoor de griepprik het meest zinvol is. Wel wordt er verwacht dat meer mensen de griepprik willen krijgen. De apotheken staan hierdoor op de reservelijst qua levering van griepprikken. De griepprikken kunnen alleen per 10 stuks besteld worden door de apotheek.
Als praktijk gaan we hier als volgt mee om. Wij houden bij welke personen een griepvaccinatie op verzoek willen. Wij geven de recepten hiervoor door aan de apotheek per 10 personen. U wordt geïnformeerd indien de vaccinaties beschikbaar zijn, waarna u een afspraak kan maken op het spreekuur van de assistente. Helaas vergt dit ook geduld, eerst zullen de personen die een indicatie hebben de griepprik ontvangen.

Wij kunnen dus het krijgen van een griepprik op verzoek niet garanderen.